Image

Image

maandag 31 maart 2014

Terugplaatsen diff en achterwielophanging

Na al die demontage- en schoonmaakwerkzaamheden is het ook wel eens lekker om weer iets op te bouwen; de achteras zit er dus weer onder.

Ik was weer eens zo eigenwijs om het allemaal "even" alleen te doen, dus enige creativiteit was nodig om het differentieel eronder te krijgen. Inclusief olie, remmen en weet ik al niet wat, is het best een zware "lummel". Dus kratje bier op het skateboard en het chassis hier met de krik op laten zakken, ging prima.



De veren zijn uit elkaar geweest en helemaal schoon gemaakt, hierna zijn de veren zelf weer netjes zwart gespoten en is alles ook nog voorzien van een paar lagen blanke lak. Ik heb trouwens ook de rubbers vervangen waaraan de coil-overs worden vastgezet aan de draagarm en het chassis. Door het lange staan waren deze helemaal doorgezakt. Het was even zoeken bij Spax, maar ze konden ze nog leveren.

Om gezoek voor anderen te voorkomen hierbij de partnumbers van Spax: PN 0060216. deze zijn voor alle coil-overs hetzelfde (boven- en onderkant, voor- en achteras). Ze kosten ongeveer 4,50 pond per stuk en je hebt er dus 12 nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten