Image

Image

zaterdag 17 mei 2014

Bekleding motorruimte, deel 1

De afgelopen tijd voornamelijk bezig geweest met het fabriceren van de RVS-bekleding voor de voetenruimtes (footwells).

De templates had ik al eerder gemaakt en waren inmiddels door Roy (zo komt een aangetrouwd familielid ook nog eens van pas) uitgeknipt in 1,5 mm RVS-plaat voorzien van folie. De bedoeling is een richtingsloos geschuurde look voor de beplating in de motorruimte, mooi te doen met een schuurmachine en Scotch Brite volgens Roy. 

Het viel hierna echter nog niet mee om het geheel passend te krijgen, elk stuk heb ik wel 100 keer in de handen gehad om iets weg te vijlen, te slijpen en om te zetten... En uiteraard ook een stuk verknoeid door er teveel af te slijpen. Maar uiteindelijk lijkt het nagenoeg naadloos te passen, tijd om wat hechtwerk te verrichten met het TIG-apparaat.

Het lassen verliep eigenlijk heel makkelijk, door de nauwkeurige passingen van de onderdelen had ik het mezelf makkelijk gemaakt. Ook viel het mee met het trekken van het materiaal, er zit wel iets in, maar dit valt met het blote oog bijna niet op.  

Het eindresultaat na het zuren en slijpen van de lasnaden, en het bewerken van de beplating met Scotch Brite: meer dan tevreden!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten